1,3 miljoen euro

Rotterdam roept subsidie voor aanschaf elektrische taxi in het leven

De ingeperkte taxistandplaats naast Rotterdam Centraal
Taxichauffeurs kunnen tot 30 september 2026 de subsidie aanvragen. Foto: ProMedia/Olivier Smits

De gemeente Rotterdam stelt een subsidie beschikbaar voor taxiondernemers die een uitstootvrije auto willen aanschaffen. In totaal trekt de gemeente hier 1,3 miljoen euro voor uit. Rotterdam hoopt door het verstrekken van de subsidie de lokale taxibranche duurzamer te maken.

De eerste 150 taxichauffeurs die de subsidie aanvragen, ontvangen 4.500 euro. Daarna bedraagt de het subsidiebedrag 2.750 euro. Rotterdamse taxiondernemers die willen overstappen op een emissieklasse Z-voertuig hebben tot en met woensdag 30 september 2026 de tijd om de subsidie aan te vragen.

Voorwaarden

Aan de subsidie zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet de taxichauffeur aangesloten zijn bij een Toegelaten Taxi Organisatie (TTO) en in het bezit zijn van een RTX-certificaat. Ook mag de betreffende chauffeur, na levering van het nieuwe emissievrije voertuig de oude auto niet langer dan drie maanden in bezit houden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.