Taxi's in Gent
Doorstart

Nieuwe eigenaar voor V-tax, toch bijna helft banen geschrapt

Taxi's voor het treinstation in Gent. Foto: Shutterstock

V-tax, het grootste taxibedrijf in de Belgische stad Gent, heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Volgens Het Nieuwsblad neemt takelbedrijf Lybaert de taxionderneming die vorige week faillissement aanvroeg over. Hoewel V-tax daarmee is gered, gaan er wel 44 van de honderd banen verloren.

Er was een aantal kandidaten dat V-tax wilde overnemen, zo laten curatoren Benny Goossens en Pieter Huyghe aan Belgische media weten. Door het akkoord met Lybaert verwachten zij een snelle doorstart.

Begeleiding

Er zijn wel gevolgen voor het personeel. 44 van de honderd medewerkers verliezen hun baan. “We zijn blij dat het bedrijf is overgenomen. Toch zijn we niet euforisch, omdat er 44 mensen zonder baan komen te zitten”, zegt Steven Steyaert van de vakbond BTB-ABVV tegenover VRT. De vakbonden zorgen voor begeleiding van de ontslagen werknemers.

Vorige week werd V-tax failliet verklaard. De nasleep van de coronacrisis, de hevige concurrentie van platforms als Uber en de strenge taxiregels die Gent hanteert, lagen volgens het taxibedrijf ten grondslag aan de malaise.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.