Politie
Amsterdam

Tweede overval op Amsterdamse taxichauffeur in week tijd, politie doet onderzoek

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Voor de tweede keer in korte tijd is een taxichauffeur slachtoffer geworden van een brute overval nadat hij klanten had opgepikt in Amsterdam. Waar vorige week een taxichauffeur door twee klanten werd opgesloten in zijn eigen kofferbak, werd de taxi dit keer zelfs gestolen.

Het incident vond vorige week plaats, nadat de betreffende taxichauffeur drie passagiers had meegenomen in de buurt van het Leidseplein. In Osdorp, de opgegeven eindbestemming, richtten de passagiers vuurwapens op hem en ontstond er een gevecht. “Ik pakte het wapen in mijn rechterhand, stapte uit en duwde de overvaller weg”, vertelt de chauffeur aan AT5. “De twee andere overvallers duwden me daarna weg.”

De drie overvallers vluchtten na het geweldsincident weg in de taxi. Dankzij hulp van omwonenden kon de betreffende taxichauffeur nog dezelfde nacht aangifte doen bij de politie, die nog dezelfde nacht de taxi terugvond.

Kofferbak

Het is de tweede gewelddadige overval op een taxichauffeur, die in dezelfde week plaatsvond. Zo werd vorige week in de nacht van zondag op maandag een taxichauffeur door twee passagiers gedwongen om in zijn eigen kofferbak te liggen. Ook hier ging dat gepaard onder bedreiging van vuurwapens.

De politie onderzoekt momenteel of er een bende actief is die het heeft gemunt op taxichauffeurs. “Het is natuurlijk opmerkelijk te noemen dat er binnen relatief kort tijdsbestek twee incidenten achter elkaar zijn geweest waarbij een taxichauffeur op een heftige wijze wordt overvallen”, zegt een politiewoordvoerder tegen AT5. “De politie heeft deze zaken dan ook in onderzoek en kijkt uiteraard of er mogelijk sprake is van een verband tussen de twee incidenten.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.