MaaS Congres 2019: 12 februari 2019 in De Doelen in Rotterdam
Mobility as a Service. Inmiddels ziet bijna iedereen in dat dit innovatieve mobiliteitsconcept de toekomst is. Grootse plannen en lovende woorden klinken overal. Er wórden ook grote stappen gezet, maar er is nog genoeg werk aan de winkel. Het MaaS Congres 2019 gaat verder waar de succesvolle 2018-editie eindigde. Doel is om voorbij de intentie te gaan en écht stappen mogelijk te maken. Het MaaS Congres, dat georganiseerd wordt door zustervakblad VerkeersNet, vindt plaats op 12 februari 2019 in congresgebouw De Doelen in Rotterdam.
Mobility as a Service houdt de gemoederen flink bezig in de taxibranche, bleek onlangs tijdens vakbeurs Taxi Expo 2018. De sector staat er wel voor open, maar ziet tegelijk veel haken en ogen. Het MaaS Congres is een goede plek om te netwerken, om op de hoogte gehouden te worden over de laatste ontwikkelingen in de mobiliteitssector én om er over mee te denken. Deelnemers zijn onder meer concessieverleners, vervoerders, leasepartijen, politici, toeleveranciers, adviesbureaus en mobiliteitsdeskundigen bij de landelijke, regionale of lokale overheid.
Op MaaS-gebied worden al grote stappen gezet. De MaaS-pilots in binnen- en buitenland krijgen vorm, apps ontwikkelen zich en de wil bij partijen om samen te werken groeit steeds meer. Tegelijk is de weg naar MaaS nog lang. Wie neemt de leiding? Het delen van data blijft een issue. Wat is de oplossing? Wie is de reiziger en wat wil die eigenlijk? Welke transitie maken mobiliteitsaanbieders door? Wat is er voor nodig zodat MaaS de bereikbaarheid verbetert? Op deze thema’s gaat het MaaS Congres 2019 dieper in.
Verschil Nederland en VS
Tijdens het Congres delen meer dan dertig sprekers hun visie op MaaS. De eerste tien sprekers zijn inmiddels bekend. Onder hen prof. Nico Larco, gastonderzoeker bij TNO, professor bij de University of Oregon en directeur Urbanism Next Center. Hij zal vertellen over de overeenkomsten en verschillen op MaaS-gebied tussen Nederland en de VS.
Ook aanwezig zijn Ralph de Jong Key account manager bij Whim / MaaS Global en Koen Kennis, schepen van de stad Antwerpen. Zij nemen bezoekers mee in het verhaal hoe Whim actief werd in Antwerpen en hoe de stad daar alle ruimte voor gaf. Eric Mink, projectmanager Innovatieve Mobiliteit bij het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat, deelt de laatste stand van zaken rond de zeven regionale MaaS-pilots. Meer sprekers zijn de vinden op de website van het MaaS Congres. De lijst wordt steeds aangevuld. Op de site kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven. Wie snel is, profiteert nog van 100 euro vroegboekkorting.
Lees ook: Taxibranche staat open voor MaaS, maar ziet wel haken en ogen