VERSCHILLENDE DIENSTEN

Uber heeft plannen voor ‘superapp’ en zet zinnen op overname Expedia

Uber app
Uber overweegt de Expedia Group over te nemen. De diensten van Expedia zouden geïntegreerd moeten worden in een 'superapp'. Foto: BigTunaOnline / Shutterstock

Uber overweegt om de Expedia Group over te nemen. Dat schrijft zakenkrant Financial Times. Volgens de krant zijn in de afgelopen maanden adviseurs van het bedrijf achter reiswebsites en -zoekmachines daarover benaderd. Het aandeel Expedia steeg donderdag met ruim 4 procent op de Amerikaanse beurs. Het aandeel Uber zakte net geen 2 procent.

Uber heeft al langer plannen om zijn taxi- en bezorgdienst onder te brengen in een zogenoemde ‘superapp’ waarbij de klant van nog veel meer verschillende diensten gebruik kan maken, zoals vluchten, hotelovernachtingen en huurauto’s.

Dara Khosrowshahi, de huidige topman van Uber, was tot 2017 ceo bij Expedia en zit nog steeds in de raad van commissarissen van het in 1996 opgerichte bedrijf.

Lees ook:

Elektrisch rijden via de Uber app: ‘Klanten vinden het fantastisch’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.