Zorgvervoer & Taxi

KNV en vakbonden bereiken akkoord over nieuwe cao: 5 procent loonsverhoging

Taxi
Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), FNV en CNV hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao Zorgvervoer en Taxi. Er is een loonsverhoging afgesproken van 5 procent over het feitelijke loon, dat per 1 januari 2025 ingaat. De nieuwe cao loopt door tot 31 december 2025.

Naast de loonsverhoging worden er ook een aantal protocolafspraken gemaakt. Deze gaan onder andere over het verbeteren van de positie van bedrijven en werknemers in de huidige systematiek van aanbestedingen. “We zijn het met elkaar eens dat dit beter moet”, laat KNV-voorzitter Bertho Eckhardt weten. “Welke afspraken hierover gemaakt kunnen worden, moet nog over gesproken worden.”

Instroom

Ook wordt er gekeken naar de benodigde beroepskwalificaties en bevordering van instroom van personeel in de branche. Zo wordt aan werknemers in de branche gevraagd welke arbeidsvoorwaarden van belang zijn, om tot een volgende aantrekkelijke cao te komen. Tot slot worden er mogelijkheden onderzocht om tot een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer te komen.

De leden van KNV hebben definitief ingestemd met het onderhandelingsresultaat. “Beide vakbonden zijn positief over het onderhandelingsresultaat en leggen deze nog voor aan hun leiden”, meldt KNV in een persbericht. FNV en CNV leggen het onderhandelingsresultaat deze maand voor aan hun leden. Eind oktober wordt de uitslag bekend.

Auteur: Olivier Smits

Bron: Mobiliteit

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.