Kostenbesparing

Elektrisch rijden via de Uber app: ‘Klanten vinden het fantastisch’

Uber heeft de ambitie dat alle chauffeurs die via het platform rijden in Europa, de Verenigde Staten en Canada tegen 2030 alleen nog elektrische auto’s gebruiken. Heel wat chauffeurs beschikken al over een elektrisch voertuig. Twee van hen delen hun ervaring. “Nu ik een elektrische auto heb, ben ik slechts 15 euro per dag kwijt.”

Volgens Omar, die zowel voor Uber als een andere taxiorganisatie rijdt, levert zijn elektrische auto aanzienlijke kostenbesparingen op. “Ik bespaar vooral op benzine”, vertelt hij. “Vroeger was ik 40 euro per dag kwijt aan benzine. Nu ik een elektrische auto heb, ben ik slechts 15 euro per dag kwijt. Ook zijn er minder onderhoudskosten.”

Omar rijdt in een Tesla met een actieradius van 480 kilometer. “Als ik een volle dag voor Uber rijd, hoef ik maar één keer te laden”, zegt hij. “Daarnaast vinden klanten het ook fantastisch als ik ze ophaal, want ze zitten niet vaak in een Tesla.

Luxe

Net als Omar rijdt ook Sonia in een elektrische auto. “Het is een luxe”, vertelt ze. “Door technologie en nieuwe functies, zoals camera’s en sensoren, is het een stuk veiliger rijden. Ook krijg ik veel complimenten van passagiers. Ze vinden mijn auto mooi en vinden dat hij stil rijdt.”

Hoewel ook Sonia kostenbesparingen ervaart, is dat voor haar niet het belangrijkste. “Voor mij is dat het klimaat. De wereld die vorige generaties aan ons hebben doorgegeven, hebben we niet goed behandeld. Dat moeten we omdraaien, daar wil ik graag mijn steentje bijdragen.”

Ook voor Omar speelt klimaat een belangrijke rol. Hij adviseert collega-taxichauffeurs die een nieuwe auto willen aanschaffen om voor een elektrisch exemplaar te kiezen, voornamelijk vanuit financieel oogpunt. “Elektrisch rijden levert echt een besparing op. En voor ritten binnen Nederland kom je met een elektrisch voertuig een heel eind.”

Ambitie

Uber heeft de ambitie om in 2030 een volledig emissievrij platform te zijn in de Verenigde Staten, Canada en Europa. In 2040 moeten alle ritten worden uitgevoerd zero-emissie voertuig. Om die ambitie te verwezenlijken probeert Uber op verschillende manieren elektrisch rijden aantrekkelijk te maken voor taxichauffeurs.

Uber

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.