Taxi's op Schiphol
Taxitarieven

Taxi van Schiphol naar centrum Amsterdam iets duurder geworden

Taxi's op Schiphol. Foto: Shutterstock/Joseph GTK

Een taxirit van luchthaven Schiphol naar het centrum van Amsterdam kost 66 euro, 6 euro meer dan vorig jaar. Dat meldt Vliegveldinfo.nl, dat onderzoek deed naar taxitarieven op vijftig Europese vliegvelden. Schiphol staat op de elfde plek in deze ranglijst.

Het gemiddelde taxitarief voor een rit van de onderzochte Europese luchthavens naar het centrum van de bijbehorende stad ligt op 49 euro, 6,6 procent meer dan vorig jaar. Volgens Vliegveldinfo.nl zijn de taxiritjes vanaf de vliegvelden in Londen het duurst. Reizigers die bijvoorbeeld landen op Londen Stansted betalen omgerekend 122 euro voor een taxi naar het centrum van de Britse hoofdstad.

De prijs hangt mede af van de afstand van de luchthaven tot de stad. Zo is het 63 kilometer van Stansted naar het centrum van Londen tegen een tarief van omgerekend 1,94 euro per kilometer, volgens Vliegveldinfo.nl. De afstanden tussen andere Londense luchthavens en het centrum zijn korter, maar daar ligt de prijs per kilometer juist hoger. Voor een taxirit van Heathrow naar Londen, een afstand van 27 kilometer, betalen klanten omgerekend 87 euro.

Milan Bergamo

Milan Bergamo voert de ranglijst aan. Een rit naar het centrum van Milaan kost vanaf die luchthaven ook 122 euro voor een afstand van 52 kilometer.

Guus Wantia, eigenaar van Vliegveldinfo.nl, noemt de prijsstijgingen vervelend, maar niet verrassend. “Over het algemeen is op vakantie gaan duurder geworden. Voor vliegtickets en accommodaties moet deze zomer de hoofdprijs worden betaald”, zegt hij. Maar volgens Wantia is het mogelijk om te besparen op vervoer. Zo zijn taxidiensten als Uber en Bolt op steeds meer Europese luchthavens aanwezig.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.