Rechtbank Noord-Holland
Heerhugowaard

Taxi Tromp hoopt op doorstart: werkzaamheden ook na faillissement doorgezet

Taxi Tromp werd begin deze maand door de rechtbank in Noord-Holland failliet verklaard. Foto: Shutterstock/Thijs de Graaf

De curator van het deze maand failliet verklaarde Taxi Tromp uit Heerhugowaard werkt aan een doorstart. Dat blijkt uit een brief en mail die hij heeft gestuurd aan potentieel geïnteresseerde taxi-ondernemers. Doel is om zoveel mogelijk collega-taxibedrijven de gelegenheid te geven om een bod uit te brengen. 

“Men beoogde een bedrijfsbeëindiging zonder faillissement, maar dat is volgens het bestuur niet gelukt omdat de landelijke vervoersmakelaars weigerden om medewerking te verlenen aan het beëindigen van de lopende contracten”, schrijft curator Allard Hanrath in de brief.

“De onderneming ging gebukt onder een hoog ziekteverzuim en een aantal belangrijke personeelsleden heeft recent de arbeidsovereenkomst opgezegd. Het is niet gelukt om nieuwe mensen te werven. Dit heeft ertoe geleid dat men op korte termijn tot bedrijfsbeëindiging wilde overgaan”, legt de curator het faillissement verder uit.

Voortzetting

Taxi Tromp werd begin deze maand officieel failliet verklaard. Het Heerhugowaardse bedrijf bood taxi- en touringcarvervoer aan en reed onder andere voor bedrijven als ZCN, Transvision, CZ en Heliomare. Inmiddels worden activa uit de boedel van Taxi Tromp te koop aangeboden aan collega-taxibedrijven. Er werkten 39 mensen bij het failliet verklaarde taxibedrijf. Vanwege de beoogde bedrijfsbeëindiging zijn de touringcars voor het faillissement verkocht. Tijdens het faillissement zijn de werkzaamheden voortgezet.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.